perjantai 20. heinäkuuta 2012

Avocado-rapusalaatti ja makea mansikkakastike

Heti kun on vähänkin lämpimämpi päivä tekee mieli salaattia. Tästä salaatista erityisen hyvää tekee  mansikkasalaatinkastike.


 Kastikkeeseen:
1 - 2 dl mansikoita
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
2 tl hunajaa tai sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
(muutama lehti thai-, sitruuna tai kanelibasilikaa)

Soseuta mansikat ja sekoita öljy ja balsamico joukkoon. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla.  Lisäsin salaatinkastikkeeseen vielä muutaman suikaleen thaibasilikaa, mutta sitä ei alkuperäisessä ohjeessa ole.


Salaattiin:
n. 1 l erilaisia vihreitä salaatteja
3 dl tuoreita mansikoita
200 g isoja katkaravunpyrstöjä
1 avocado
100 g helmimozzarellajuustoa

Puhdista ja suikaloi salaatit. Levitä ne laakeaan tarjoilukulhoon tai lautaselle. Perkaa ja halkaise tai viipaloi mansikat. Valuta sulatetut katkaravut. 

Halkaise avocado, poista siemen ja irroita kuori. Viipaloi avocado. Viipaloi myös mozzarella, jos et käytä mozzarellahelmiä. 


Asettele ainekset salaatinelehtien päälle ja tarjoa mansikkakastikeen kanssa.


HUOM! Ohjeesta poiketen paistoin katkaravunpyrstöjä hetken kuumassa öljyssä kokonaisen valkosipulikunnen ja viipaloidun vihreän chilin kanssa. Maustoin ripauksella mustapippuria.


2 kommenttia: